Slotentrekker

slotentrekker-500x500 (1)Een cilindertrekker is een metalen tool waarmee een slot uit de post wordt getrokken dankzij de hefboomwerking. Een slotentrekker valt buiten de categorie lockpicking aangezien het schade toebrengt aan het slot en de omgeving. De lockpick hobby kenmerkt zich immers door het schadevrij openmaken van sloten. Een cilindertrekker valt hier dus niet onder, al is het een zeer handige tool die sneller werkt indien een sleutel kwijt is geraakt of afgebroken in het slot. Hoewel een slotentrekker niet veel met lockpicking te maken heeft willen wij dit onderwerp toch even bespreken vanwege de grote aandacht die hieraan besteed word.

Hoe werkt een slotentrekker?
Waar lockpicken enige ervaring en skills vereist, kan een cilinder trekker een slot in enkele minuten openen. Hierbij vind schade aan het slot plaats en is een nieuw slot nodig na gebruik. Vanwege de snelle werking is een sloten trekker populair bij professionele beveilingsbedrijven en slotenmakers. Zij moeten klanten immers snel helpen bij het toegang krijgen tot een bepaalde ruimte. In onderstaand youtube filmpje wordt uitgelegd hoe dit principe werkt.

Zijn deze slotentrekkers te koop?
Ja, u kunt deze cilindertrekkers legaal kopen, mits u het apparaat op een legale wijze wilt gebruiken. Een verbod op dit soort gereedschap heeft weinig zin, aangezien de tools eenvoudig zijn te maken door een hobbyist. Een kwaadwillende houd u daardoor niet tegen, maar beperkt wel de vrijheid van de overgrote groep die dit soort gereedschap op een legitieme wijze gebruikt. Denk daarbij aan beveiligingsbedrijven, slotenmakers of andere reparateurs. Een cilindertrekker of een vorm daarvan wordt tevens toegepast bij diverse andere werkzaamheden en is dus niet enkel bestemd voor het openmaken van een slot.

U kunt zich overigens eenvoudig beveiligen tegen deze techniek door een slot aan te schaffen die kerntrek proof is. Raadpleeg uw plaatselijke slotenmaker voor meer informatie.

Geef een reactie