Lockpick gun

Welke pick gun is geschikt voor mij?

Dit hangt af van 2 zaken, namelijk het slot in kwestie en de keuze uit een handmatige of elektrische. De meeste pickguns zijn vervaardigd voor de standaard cilindersloten, maar er is ook een dimple lockpick gun op de markt. Over het algemeen werken de elektrische apparaten beter dan de handmatige, ze zijn dan ook iets duurder. Verwar deze tools niet met een slotentrekker!

pickgunZoals je hebt kunnen zien zijn er diverse soorten lockpick guns van verschillende merken. Elke tool heeft zijn eigen kwaliteiten en dit zul je terugzien in de prijs of de snelheid waarmee ze werken. Wij hebben elk apparaat getest en kunnen stellen dat ze allemaal goed werken, sommige echter beter als de andere. Persoonlijk vind ik de lockpick gun van Sparrow, Brockhage of Southord de beste handmatige gereedschappen. Het voordeel van Brockhage is dat deze tools een levenslang garantie certificaat hebben, wat wil zeggen dat de fabrikant achter dit product staan en dit is in mijn ogen een garantie voor de kwaliteit. Waarschijnlijk heb je deze certificaten nooit nodig, ik gebruik de gun al vele jaren en hij functioneert nog steeds prima.

Hoe werkt zo’n lockpick gun?
Een pick gun heeft de vorm van een pistool met een aangehechte pick. Wanneer je de trekker overhaalt springt de pick tegen de sleutel pinnen aan. De sleutel pinnen duwen vervolgens de sluit pinnen omhoog. Na enkele ‘schoten’ kunt u het slot openen met een tension wrench. Het moeilijkste deel van deze techniek is de juiste hoeveelheid spanning toe te passen met de spannings tool. Als dit niet lukt zullen de sluit pinnen namelijk niet blijven hangen op de shearline. U moet er tevens voor zorgen dat u het pistooltje altijd recht in het slot steekt, zodat de pick de juiste richting op schiet. Hierbij moet u rekening houden waar de pinnen zitten in een slot, dit is namelijk anders bij Amerikaanse en Europese sloten.

Kort samengevat komt dit op het volgende stappenplan neer om een lock pick gun te laten werken:

  1. Koop bij voorkeur een kwalitatieve lockpick gun. Die van Sparrow, Brockhage of Southord vinden wij het fijnste.
  2. Steek de pick gun in het uitgekozen slot en plaats tevens de tension tool aan de tegenovergestelde zijde. Houd een continuerende lichte spanning op de tension wrench.
  3. Haal de trekker over zodat de pinnen boven de shearlijn springen, dit vereist geduld en de nodige ervaring. Houd ondertussen met de tension tool een voortdurende spanning, zodat de pinnen die al boven de shearline zijn geschoten vast blijven hangen. 
  4. Als alle pinnen boven de shearlijn vasthangen kunt u het slot open maken door de torque wrench te draaien. 

Vergeet niet dat ook een pick gun enige ervaring vereist en je altijd kunt beveiligen met bijvoorbeeld een mini GPS tracker. Dit is net als bij elke lockpick techniek enkel op te doen door te oefenen. Voor een visuele animatie over de werking van deze producten raden we onderstaand youtube filmpje aan voor meer informatie.

Ook heeft wikipedia meer informatie, kijk eens op: http://en.wikipedia.org/wiki/Snap_gun

Geef een reactie